• SX8B0009

Badan Perlindungan Lingkungan (EPA) wis nyetujoni Semprot Disinfektan Lysol kanggo nglawan SARS-CoV-2, virus sing nyebabake penyakit coronavirus 2019 (COVID-19).

Badan Perlindungan Lingkungan (EPA) wis nyetujoni Semprotan Disfektan Lysol kanggo nglawan SARS-CoV-2, virus sing nyebabake penyakit coronavirus 2019 (COVID-19), adhedhasar panliten sing diterbitake ing American Journal of Infection Control (AJIC ), agensi kasebut ngumumake ing sawijining rilis pers.

Nalika kasus COVID-19 mundhak awal taun iki, pirang-pirang pembersih lan disinfektan nggawe klaim aktif nglawan virus kasebut, nanging mung produk sing disetujoni EPA sing bisa dipasar kanthi sah kanthi cara kasebut. Kanthi disetujoni minggu iki, Semprot Disinfektan Lysol (Regulasi EPA No. 777-99) lan Disfektan Max Cover Mist (EPA Reg No. 777-127) ditemokake kanggo ngaktifake patogen kasebut sajrone nggunakake 2 menit ing permukaan sing ora keropos. , saben pedoman pangujian EPA.

Panliten peer-review AJIC ngevaluasi efektifitas macem-macem produk tumrap SARS-CoV-2 lan nglaporake 99,9% khasiat kanggo Lysol.

Disinfeksi permukaan wis dadi fokus utama para peneliti sajrone pandemi, amarga wiwitane durung jelas suwene SARS-CoV-2 bisa urip ing macem-macem permukaan. Saiki, Pusat Kontrol lan Pencegahan Penyakit AS (CDC) nerangake manawa "bisa uga ana wong bisa kena COVID-19 kanthi ndemek permukaan utawa obyek sing ana virus banjur nutul cangkeme, irung, utawa bisa uga mripate. Iki ora dianggep dadi cara utama virus iki nyebar, nanging kita isih ngerti babagan cara nyebarake virus iki. "

CDC nyaranake disinfeksi lengkap nggunakake disinfektan sing didaftar EPA ing Dhaptar agensi N.

"Panularan patogen pernafasan virus kayata COVID-19 bisa diminimalake kanthi aplikasi lengkap kanggo disinfektan EPA sing didaftar miturut instruksi pabrikan, sing kalebu ing Daftar N EPA, menyang permukaan uga kebersihan pribadi sing apik, kalebu tangan kebersihan, minimalake kontak karo wajah, lan tata cara kesehatan / batuk pernafasan, "William A. Rutala, PhD, MPH, CIC, lan David J. Weber, MD, MPH, nulis ing sawijining artikel kanggo Infeksi Kontrol Dina®.


Wektu kiriman: Jun-03-2020