• SX8B0009

Nganti saiki, para pekerja kasebut kudu mbuktekake kanthi yakin manawa dheweke kena infeksi ing pegaweane. Nanging 16 negara saiki nganggep tugas kasebut dilebokake ing rumah sakit: Priksa manawa buruh kasebut ora nandhang penyakit kasebut.

Salah sawijining elemen sing nyebabake penyakit coronavirus 2019 (COVID-19) dadi angel ditambani yaiku ora bisa nemtokake persis ing endi utawa kepiye wong bisa entuk penyakit iki. Para petugas kesehatan sing entuk COVID-19 (lan kulawarga petugas kesehatan sing tilar donya amarga penyakit kasebut) nemokake manawa nyoba entuk tunjangan kompensasi utawa tunjangan pati meh ora bisa ditindakake, lapor Kaiser Health News (KHN) dina iki.

Nganti saiki, para pekerja kasebut kudu mbuktekake kanthi yakin manawa dheweke kena infeksi ing pegawean kasebut, dudu argumen sing bisa menang amarga ana akeh operator asimtomatik ing komunitas kasebut.

Saiki, miturut KHN, 16 negara bagian lan Puerto Rico pengin menehi tugas ing rumah sakit: mbuktekake manawa buruh kasebut ora nandhang penyakit kasebut.

"Tagihan beda-beda ing lingkup pekerja sing dilindhungi," lapor KHN. "Sawetara nglindhungi kabeh wong sing lunga saka omah supaya bisa kerja sajrone prentah ing omah. Liyane diwatesi kanggo responden pertama lan tenaga kesehatan. Sawetara mung kalebu buruh sing lara sajrone kahanan darurat, dene wong liya bakal nutupi wektu sing luwih dawa. ”

Negara sing beda-beda njupuk pendekatan sing beda, lan sawetara pendekatan kasebut ditentang dening rumah sakit lan asosiasi bisnis. KHN nyebutake tagihan ing New Jersey sing ndadekake para pekerja penting sing entuk COVID-19 sajrone kahanan darurat mbuktekake manawa entuk tugas kasebut.

Chrissy Buteas minangka pimpinan pejabat urusan pemerintah kanggo Asosiasi Bisnis & Industri New Jersey, sing nentang undhang-undhang kasebut, sing dilulusake dening Senat negara lan ditundha ing Majelis Umum. "Keprigelan kita utamane manawa biaya klaim kasebut bisa ngatasi sistem kasebut, sing ora dirancang kanggo ngatasi klaim sajrone pandemi ing saindenging jagad," ujare Buteas.

KHN uga ndeleng kasus ing Virginia ing endi asisten dokter (PA) sing ngatasi tes COVID kudu dirawat ing rumah sakit nalika nandhang penyakit kasebut suwene seminggu, lan ora bisa kerja suwene limang minggu.

PA njaluk isi formulir kompensasi para pekerja. Dheweke nolak formulir kasebut lan banjur dipecat limang dina mengko, kanthi tagihan rumah sakit $ 60.000. Pengacara Michele Lewane makili PA ing kasus kasebut. Miturut KHN: "Lewane ujar manawa undang-undang ing Virginia kemungkinan bakal nganggep COVID-19 minangka 'penyakit biasa ing urip,' kaya flu utawa flu. Dheweke ujar manawa dheweke kudu mbuktekake kanthi "bukti sing jelas lan meyakinkan" yen dheweke nyekel virus corona ing kantor. "


Wektu kiriman: Jul-21-2020